Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, έφτασε στον Άγιο Νικόλαο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη.
Πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου, στο ξενοδοχείο «Ερμής» ενώ οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να βγουν από την αίθουσα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο έργο του βόρειου οδικού άξονα λέγοντας πως προχωράει η διαδικασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση και πως το 2018 θα ξεκινήσει το έργο, όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.
Εν τω μεταξύ, αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει την παραλιακή της πόλης, στο σημείο του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν, με πανό και συνθήματα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, διαμαρτυρόμενοι για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και την πολιτική των μνημονίων. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν επίσης εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση των συνταξιούχων του ΙΚΑ και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Μάλιστα σημειώθηκε μικρή ένταση ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και την αστυνομία, όταν εργαζόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
