Με τις απολογίες των κατηγορουμένων, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης για τις ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν από το 2012 έως το 2015, σε περιοχές του Ηρακλείου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τις απολογίες των βασικών κατηγορούμενων.
Ο 34χρονος Αρμένιος ομολόγησε ότι πήρε μέρος στην αιματηρή ληστεία στη Χερσόνησο, όπου και συνελήφθη, καθώς και στις ληστείες των δύο σούπερ μάρκετ και την απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου στην οδό Κονδυλάκη, τον Φεβρουάριο του 2015 ενώ υποστήριξε ότι το μοναδικό αδίκημα το οποίο διαπράχθηκε μαζί με τον 30χρονο συγκατηγορούμενό του, είναι η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του Creta Maris.
Ο 30χρονος από την άλλη, ο οποίος χρησιμοποιεί πατερίτσες καθώς είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι η μόνη ληστεία στην οποία συμμετείχε ήταν αυτή κατά την οποία συνελήφθη και πως το άτομο που του πρότεινε να συμμετάσχει στη ληστεία αυτή, ήταν ο κατηγορούμενος από το Μυλοπόταμο, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος, σε σοβαρή κατάσταση. Ο ίδιος δεν γνώριζε ότι θα γινόταν ληστεία, καθώς πληροφορήθηκε γι’ αυτήν μόνο αφού είδε τα όπλα μέσα στο αυτοκίνητο καθ’ οδόν προς το ξενοδοχείο.
Μετά το πέρας των απολογιών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα της Έδρας και των συνηγόρων ενώ κατά πάσα πιθανότητα την ‘ιδια ημέρα θα εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.
