Μπορεί ο Γιάννης Μπουτάρης να έκανε λόγο για «ευτυχισμένη ημέρα» και ο Απόστολος Τζιτζικώστας να διαπιστώνει ότι το μετρό «είναι σε καλό δρόμο», όμως η άνευ προηγουμένου σύγκρουση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας παραλίγο να επισκιάσει τον αγιασμό για την επανεκκίνηση και συνέχιση των εργασιών του μετρό σε όλα τα επίπεδα.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Σάββατο που πέρασε ο πρώτος μετροπόντικας -έχοντας ξεκινήσει τον Μάρτιο από τη Νέα Ελβετία και προχωρώντας στη Βούλγαρη- μπήκε στον προτελευταίο σταθμό (Πατρικίου) στη Μαρτίου» έλεγε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Γιάννης Μυλόπουλος και διευκρίνιζε πως «βρισκόμαστε στο 92-93% της διάνοιξης των σηράγγων.
Η πλήρης διάνοιξη υπολογίζεται στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν θα γιορτάσουμε τη διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων των 9,6 χιλιομέτρων της βασικής γραμμής. Από τους 13 σταθμούς της βασικής γραμμής, οι 8 έχουν ήδη ολοκληρωθεί».
Από τον χώρο των εργασιών στον σταθμό Πυλαίας ο κ. Μυλόπουλος, περήφανος για τον ρυθμό των έργων, παρουσίασε «το αμαξοστάσιο, που είναι η “καρδιά” και το “μυαλό” του έργου του μετρό. Εδώ οι συρμοί θα σταθμεύουν, εδώ θα συντηρούνται. Εδώ βρίσκεται και ο κεντρικός υπολογιστής που θα ρυθμίζει την κίνηση του μετρό.
»Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι καινούργιας τεχνολογίας, θα είναι χωρίς οδηγό. Οδηγός θα είναι αυτό το κτίριο, που είναι το κέντρο λειτουργίας του μετρό. Στην πραγματικότητα είναι ένας μεγάλος ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα ρυθμίζει την κίνηση και την οποιαδήποτε απόφαση θα έπαιρνε ο οδηγός, αν υπήρχε».
Ο κ. Τζιτζικώστας έλεγε ότι «δεν πρέπει να κινδυνέψει και πάλι το έργο αυτό να μπει στο “ψυγείο”… πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Εχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες, τους επισκέπτες και έχει κλείσει πολλές επιχειρήσεις.
»Εγώ θέλω να συγχαρώ τη νέα διοίκηση για τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει. Το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο και περιμένουμε σύντομα ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα».
«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του μετρό για τις απαλλοτριώσεις, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να μην έχουμε τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις στάσεις του μετρό», επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
«Στην Καλαμαριά το έργο γίνεται κανονικά, από τους 5 σταθμούς, στους 2 είμαστε πιο μπροστά στο χρονοδιάγραμμα. Η εκτίμησή μας είναι ότι από τις αρχές του 2017 θα μπορέσουν να γίνουν και οι σήραγγες», είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Εμφανώς ικανοποιημένος ο Γιάννης Μπουτάρης τόνιζε ότι «σήμερα είναι μια ευτυχισμένη μέρα για την πόλη, για τον απλούστατο λόγο ότι το μετρό δεν προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, αλλά… με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σε σχέση με την προηγούμενη διετία δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
»Είμαι απόλυτα αισιόδοξος και δίνω και την ευχή μου τα έργα του μετρό να συνεχίσουν μέχρι το 2050! Δεν φτάνει μία γραμμή 9 χιλιόμετρα και η άλλη μέχρι την Καλαμαριά, αλλά να ενωθούν και οι δυτικές συνοικίες, όπως απαιτεί μια σύγχρονη πόλη».
Ολοι μαζί θα εύχονταν φυσικά να διαψευσθεί το αποτυχημένο χιούμορ του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι που δήλωσε ότι «για τα εγκαίνια της επανέναρξης του μετρό, η σοβαρή ερώτηση είναι πότε θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα όταν τελειώσει το μετρό, δηλαδή ποτέ!
»Οπως είπε και ο δήμαρχος Μπουτάρης, πρέπει να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Μέχρι το 2050 είπε ο Μπουτάρης, άρα ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα το 2051. Δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι επιστήμονας». Καλού κακού στο μετρό ας κάνουν και κανένα ευχέλαιο μετά τον αγιασμό…
