Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τετ α τετ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο μέρες μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και το διοικητικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στην Τράπεζα Αττικής ύστερα από βέτο του ίδιου του κ. Στουρνάρα.

Μετά τη συνάντηση (σ.σ. στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης) τόσο ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας όσο και η κυβέρνηση, μέσω πηγών της, χαμήλωσαν τους τόνους σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει καμία «σκιά» στις μεταξύ τους σχέσεις.

«Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου»

Οι σχέσεις με την κυβέρνηση δεν είχαν χαλάσει ποτέ, είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής του.

Εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράστασή του στη σύζυγό του, Λίνα Νικολοπούλου, σημειώνοντας ότι η έρευνα για την εμπλοκή της εταιρείας της στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ «δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση».

«Η σύζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της», πρόσθεσε και τη χαρακτήρισε «το πιο έντιμο, ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη».

Σε ερώτηση τι του είπε επ’ αυτού ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό, «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία».

Για το αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Αττικής Τράπεζας και κάποια από τα δάνεια αυτά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο αφορά μια μεγάλη περίοδο, «κι αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη».

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της»

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή και σημείωσε:

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της».