Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σοκ στο 90+2’ για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» παγιδεύτηκαν στην αλλαγή συστήματος του Μπέντο και γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τη Λάρισα με γκολ του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Πορτογάλος εγκλωβίστηκε στις επιλογές του προκειμένου να χωρέσει στην επίθεση τους Ιντέγε και Καρντόσο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να λειτουργήσει χωρίς μαέστρο.

Τεράστιο το… φάλτσο του Μπέντο που έχασε κατά κράτος από τον Αγγελο Αναστασιάδη και η Λάρισα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε «νεκρό χρόνο».

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοντόρ εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο άουτ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Ολυμπιακού και από τη στιγμή που οι παίκτες δεν κατάφεραν να απομακρύνουν ο Γκόλιας έπιασε το σουτ και νίκησε τον Καπίνο με τη «μεσολάβηση» του Μιλιβόγεβιτς (1-0).

Το είπε και το έκανε ο Πάουλο Μπέντο. Και θέλοντας να αξιοποιήσει τους Ιντέγε και Καρντόσο στην επίθεση της ομάδας του άλλαξε το σύστημα και το μετέτρεψε σε 4-4-2.

Αυτό όμως δεν λειτούργησε στην πράξη. Πρώτα απ’ όλα γιατί με αυτή την τακτική έμειναν στον πάγκο και οι τρεις «οργανωτές» του Ολυμπιακού. Και ο Ντομίνγκες και ο Μάριν και ο Φορτούνης.

Συνεπώς το βασικό ζητούμενο ήταν το πώς θα έφτανε η μπάλα στο κουτί των αντιπάλων και η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Ο μόνος που προσπάθησε να φτιάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν ο Εστέμπαν Καμπιάσο που συνεργάστηκε με τον πιο… κοντινό του στο γήπεδο, τον Σεμπά, ενώ οι δύο ακραίοι, ο Τσιμίκας και ο Φιγκέιρας, δεν είχαν ιδιαίτερη συνεισφορά στην επίθεση.

Με αυτά τα δεδομένα δεν ήταν καθόλου απλό να συνεργαστούν οι Ιντέγε και Καρντόσο μέσα στο ματς. Ο πρώτος κάτι προσπάθησε επειδή είναι και πιο κινητικός, ενώ ο δεύτερος επί της ουσίας έμεινε εκτός παιχνιδιού.

Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε και την παράμετρο της Λάρισας. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε έτοιμο το… λυσάρι για να εξουδετερώσει τον Ολυμπιακό. Του το έδωσε η προσέγγιση της Χάποελ Μπερ Σεβά στους αγώνες της με τους «ερυθρόλευκους» και αυτή τη «φωτοτυπία» χρησιμοποίησε και ο τεχνικός της Λάρισας.

Με τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνάς του και με πέντε στη μεσαία γραμμή έκοψε τον δρόμο του Ολυμπιακού προς τη δική του περιοχή και ο τρίτος τερματοφύλακας που παρουσίασε σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος (Ντεγκρά και Καβουσάκης οι δύο προηγούμενοι), ο Ξενοδόχοφ, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Λάρισα μάλιστα μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς, αλλά με την πάροδο του χρόνου υποχρεώθηκε να κρατήσει τις θέσεις της στο δικό της μισό γήπεδο.

Στο δεύτερο μισό ο Μπέντο έστειλε τον Φορτούνη στην αριστερά πλευρά, βάζοντας τον Σεμπά στο άκρο της άμυνας και προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεσή του με τη συμμετοχή του Πασιένσια αντί του Καρντόσο, όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε φάση…

ΛΑΡΙΣΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Ανσα Κοντόρ, Αναστασόπουλος (73’ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81’ Βαρέλα), Αβραάμ (87’ Ντέλετιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Τσιμίκας (63’ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76’ Μάρτινς), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε, Καρντόσο (62’ Πασιένσια).

ΣΚΟΡΕΡ: 90+2’ Γκόλιας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΗ: 34’ Γιοβάνοβιτς, 77’ Αβραάμ, 82’ Φάρκας – 45+1’ Σεμπά, 48’ Φιγκέιρας, 86’ Μιλιβόγεβιτς

ΚΟΚΚΙΝΗ: