Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου «αγανάκτισε» από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δέχθηκε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με άρθρο του στην εφημερίδα El Pais, ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει «προδοσία» το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Μεξικού προσκάλεσε και στη συνέχεια έκανε δεκτό τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι διαρκώς «προσβλητικός» έναντι των Μεξικανών.

Η επίσκεψη Τραμπ στο Μεξικό και η συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο επικρίθηκαν έντονα στο Μεξικό, καθώς ο Τραμπ υπόσχεται να ανεγείρει, με έξοδα του Μεξικού, ένα τείχος στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες για να περιορίσει τη ροή των παράτυπων μεταναστών.

«Η πρόσκληση του Ενρίκε Πένια Νιέτο στον Ντόναλντ Τραμπ είναι προδοσία», γράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ινιάριτου, για τις ταινίες του «Birdman» και «Η επιστροφή».

Και υποστηρίζει ότι «στηρίζει και νομιμοποιεί αυτόν που μας προσβάλλει, που μας φτύνει και μας απειλεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μπροστά σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Προδίδει αναξιοπρέπεια και ενισχύει μια πολιτική εκστρατεία μίσους εναντίον μας».

Ο Ινιάριτου αναφέρει επίσης πως αισθάνεται «βαθιά λύπη», «αγανάκτηση» και «ντροπή» και κατηγορεί την κυβέρνησή του ότι δεν κήρυξε τον Ντόναλντ Τραμπ «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στο έδαφος του Μεξικού.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει υποσχεθεί να απελάσει εκατομμύρια Μεξικανούς που ζουν παράτυπα στις ΗΠΑ, ενώ ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του δηλώνοντας ότι το Μεξικό βάζει να περάσουν από τα σύνορα «βιαστές» και άλλοι εγκληματίες.

Ο πρόεδρος του Μεξικού απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας πως έπρεπε «να αντιμετωπίσει» τον Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, πάντως, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά ενίσχυσε την επιθετικότητά του εναντίον των Μεξικανών μεταναστών, τους οποίους χαρακτήρισε «εγκληματίες» στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.