Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο προς ένα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι το αποτέλεσμα στο ημίχρονο (καθώς τελικό θα αργήσουμε να δούμε) στον «αγώνα» των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Στις δύο, της εταιρείας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», και της MRB, για την εφημερίδα «Real News», η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά 12,5% και 7,3% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bridgin Europe για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Χωνί», στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4% ενώ η Ν.Δ. είναι δεύτερη με 18,2% -διαφορά 4,2%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Οpinion Poll, στην πρόθεση ψήφου («αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;»), η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%.

Ο δε πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά όχι το Ποτάμι.

Σύμφωνα, πάλι, με την MRB, η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 24,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ, 16,9%.

Ωστόσο, δημοσκόπηση της Bridgin Europe δίνει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ (22,4%), µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη Ν.∆. (δεύτερη με 18,2%).

Μόλις το 31% θέλει εκλογές και το 75% απορρίπτει την πρόταση Μητσοτάκη να επιστραφούν τα χρήματα από τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών στους καναλάρχες.