Εξέγερση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη, με εκατοντάδες μετανάστες -κυρίως από το Πακιστάν- να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.
Οι Πακιστανοί έβαλαν φωτιά σε κουβέρτες και τις πέταξαν στον χώρο της ΕΑΣΟ (σ.σ. εκεί στεγάζεται η Υπηρεσία Ασύλου). Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες.
Μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς που κάλυψαν τον χώρο.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και των ΜΑΤ προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.
