Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε επισήμως ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της χώρας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο facebook την πληροφορία ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές του 2017, τονίζοντας ότι «αισθάνθηκα ότι είχα τη δύναμη να διεξάγω αυτή τη μάχη, σε μία τόσο ”μαρτυρική” στιγμή της Ιστορίας».

Ο 61χρονος πολιτικός αναμένεται να ηγηθεί μιας εκστρατείας που θα βασίζεται σε σκληροπυρηνικές ιδέες σχετικά με τη μετανάστευση και την ασφάλεια, σε μια Γαλλία που έχει πληγεί πρόσφατα από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Καταρχάς θα πρέπει να επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής Δεξιάς, τον Νοέμβριο, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, που φέρεται ως φαβορί στις δημοσκοπήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις τάξεις των Σοσιαλιστών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ ανακοίνωσε χθες (Κυριακή) τη δική του υποψηφιότητα. Ο Μοντεμπούρ είχε αποπεμφθεί το 2014 από τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς είχε χαρακτηρίσει «ανοησία» τη γερμανική πολιτική λιτότητας.

Σημειώνεται ότι αν και ο Ολάντ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, άλλοι δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεών του, έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα. Πρόκειται για τον 49χρονο πρώην υπουργό Παιδείας Μπενουά Αμόν και τη 41χρονη Σελίλ Ντιφλό που θέλει να εκπροσωπήσει το κόμμα «Ευρώπη Οικολογία-Οι Πράσινοι».