Εκτός συνέχειας του Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από το Περού και αποχαιρέτισε τη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο «φιάσκο» για τη Σελεσάο, μετά την οδυνηρή ήττα από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ.
Το 7-1 από τη Γερμανία πριν από δύο χρόνια είχε σοκάρει τους Βραζιλιάνους οι οποίοι προσπάθησαν να αλλάξουν πρόσωπο στην εθνική και να επιστρέψουν στις παλιές «καλές ημέρες».
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα γίνει στο φετινό επετειακό Κόπα Αμέρικα, καθώς η Σελεσάο ηττήθηκε και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του θεσμού.
Η Σελεσάο έχασε από το Περού με 1-0, ωστόσο, Ρουϊντίαζ, σκόρερ του γκολ, πέτυχε το τέρμα με το χέρι, χωρίς, όμως ο διαιτητής να βλέπει την παράβαση.
Πέρα από αυτό, όμως, η Βραζιλία έδειξε για ακόμη μια φορά προβληματική εικόνα και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να κάμψει την αντίσταση του Περού.
