Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα επεισόδια, που έγιναν τα ξημερώματα στην περιοχή του Πολυτεχνείου εξαπέλυσε η Συγγρού, θέλοντας να κρατηθούν ανοιχτά όλα τα άλλα μέτωπα.
Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι το κέντρο της Αθήνας «έχει γίνει άβατο για πολίτες και αστυνομικούς».
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει ευθύνες στο Μαξίμου και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να τις αναλάβει.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης, αλλά δεν έγιναν προσαγωγές ούτε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Άγνωστοι αρχικά επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε χρήση χημικών.
Στη συνέχεια οι άγνωστοι έκαψαν δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αβέρωφ, και προκάλεσαν φθορές σε άλλα τρία Ι.Χ, σε σηματοδότες, ενώ έκαψαν και κάδους απορριμάτων.
