Σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της περιφερειακής παράταξης «Ηπειρος Ανατροπής», που έχει επικεφαλής την Ολγα Γεροβασίλη, προχώρησε χθες το πρωί μικρή ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για να αποχωρήσει μετά τις έξι το απόγευμα.
Στα γραφεία, που βρίσκονται σε όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο των Ιωαννίνων, αναρτήθηκε πανό με συνθήματα κατά των συλλήψεων που έγιναν στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης και υπέρ μεταναστών και προσφύγων.
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο για την κατάληψη των Ιωαννίνων υπό τον τίτλο «Ο έχων δύο χιτώνας… να καλεί την αστυνομία», τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Αποτελούμε κομμάτι των αντικαπιταλιστικών και αντικρατικών αγώνων, ενώ συνειδητά μαχόμαστε τόσο υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης όλων των ανθρώπων, όσο και υπέρ των καταλήψεων και του δικαιώματος για στέγαση» και καταλήγει με το σύνθημα: «Αλληλεγγύη σε μετανάστες/πρόσφυγες. Καμία δίωξη στους συλληφθέντες των 3 καταλήψεων στέγης της Θεσσαλονίκης».
