Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την τυπική επικύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους, το ΠΑΣΟΚ ζητά την αλλαγή της, προβλέποντας μάλιστα ότι το πρόγραμμα «δεν βγαίνει».

Αξιοποιώντας την παρέμβαση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η Φώφη Γεννηματά, κατά την περιοδεία της χθες στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, υποστήριξε ότι αναδεικνύεται η ανάγκη μιας νέας συμφωνίας και το κόμμα της θα τεθεί «μπροστάρης» σε αυτόν τον αγώνα.

Σύμφωνα με όσα τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η θέση που πήρε ο Γιάννης Στουρνάρας για χαμηλότερα πλεονάσματα, «επιβεβαιώνει του λόγου μας το αληθές για αλλαγή πολιτικής για μια νέα συμφωνία», καθώς τα μέτρα που αποδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. είναι «επαχθή, βαριά» και μη υλοποιήσιμα.

Επίσης, αμφισβητώντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία, υπέβαλε τη ρητορική ερώτηση στον πρωθυπουργό «για ποια «δίκαιη ανάπτυξη» μιλά όταν οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι θα «πνίξουν» την οικονομία, αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά;».

Η Φώφη Γεννηματά εκτίμησε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και «εθνική γραμμή» για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ελάφρυνσή του και επαναπροσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αριστερό λαϊκίστικο κρατισμό» και τη Ν.Δ. για «μεταρρυθμιστικό νεολαϊκισμό», κρατώντας ίσες αποστάσεις από τα δύο κόμματα, τα οποία παρουσίασε ως όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αναφερόμενη, τέλος, στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση και διεύρυνση της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι επιδιώκει «το νέο, το μεγάλο, το δύσκολο» και όχι «το μικρό και συγκυριακό», ωστόσο, όπως συμπλήρωσε απαντώντας στους επικριτές της, «ο νέος πολιτικός φορέας δεν θα προκύψει με φαντασιώσεις παρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία».

«Δεν γκρεμίζουμε το γήπεδο, δεν θα αφήσουμε την παράταξη να παίζει εκτός έδρας, αναζητώντας στέγη εδώ κι εκεί», δήλωσε η κ. Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας τη θέση της για συμπόρευση κομμάτων και κινήσεων, στο πλαίσιο ενός είδους συνομοσπονδίας. Και ως προς το θέμα εκλογής αρχηγού έκανε λόγο για ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες βάσης με όρους κοινωνίας, που θα λύσουν αυτό το θέμα.