Εάν βρεθείτε τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ηλεία, θα έχετε την τύχη να απολαύσετε κάτι πολύ όμορφο, που έχει εξαφανιστεί από την ελληνική επαρχία εδώ και μισό αιώνα: τον περιοδεύοντα κινηματογράφο.
Για να θυμούνται -και να συγκινούνται- οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…
Αυτή τη μαγεία του κινητού κινηματογράφου ανασταίνει και φέτος, για τρίτη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους σε χωριά και παραθεριστικά κέντρα της Ηλείας, με υπαίθριες προβολές 27 ταινιών μυθοπλασίας και κινουμένου σχεδίου από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, του φορέα που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.
Θα προβληθούν βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ ξένες παιδικές ταινίες, μεγάλου μήκους φιξιόν, αλλά και animation, που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αλλά θα ενθουσιάσουν ιδιαίτερα νέους και παιδιά, καθώς αφηγούνται ευφάνταστες ιστορίες με σύγχρονα θέματα -πρωταγωνιστούν άλλωστε παιδιά και έφηβοι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη καθώς το Νεανικό Πλάνο διαθέτει δωρεάν τις ταινίες, όπως επίσης δωρεάν διατίθεται από τους συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός.
Μέχρι στιγμής προβολές έχουν προγραμματιστεί:
► Πέμπτη 4/8, Αμπελώνας, «Τα Κορκοδειλάκια» του Christian Ditter (Γερμανία, 2009)
► Παρασκευή 5/8, Νεράιδα, «Σάνα – Η μουσική του λύκου» του Niko Jacusso (Ελβετία-Καναδάς, 2014)
► Δευτέρα 8/8, Μυρτιά, «Ο δράκος του πάγου» του Martin Hogdahl (Σουηδία, 2012)
► Τρίτη 9/8, παραλία Σαβαλίων, «Λαβύρινθος» του Douglas Boswell (Βέλγιο-Ολλανδία, 2014)
► Σάββατο 13/8, Κούμανη, «Η Κλάρα και το μυστικό των αρκούδων», του Tobias Ineichen (Ελβετία-Γερμανία, 2012)
► Τετάρτη 17/8, Αγ. Παρασκευή Σπιάντζας, «Ενα μπιζέλι για σπίτι» του Thomas Heinemann (Γερμανία, 2014)
► Σάββατο 20/8, Καλλίκωμο, «Φιν» του Frans Weisz, (Βέλγιο, 2013)
► Κυριακή 21/8, Κρέστενα, «Ο Ψύλλος» του Δημήτρης Σπύρου (Ελλάδα, 1990)
