Τέσσερα νοσοκομεία έγιναν στόχοι αεροπορικών βομβαρδισμών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τον συριακό ιατρικό οργανισμό, που έχει την έδρα του στην Τουρκία.
Η Συριακή Ένωση Ανεξάρτητων Ιατρών (IDA) υποστηρίζει ότι τέσσερα νοσοκομεία κι μία τράπεζα αίματος, τα οποία διαχειρίζονται έγιναν στόχοι μέσα σε μία ημέρα και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το τελευταίο νοσοκομείο παίδων στο Χαλέπι χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες και ότι από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένα βρέφος δύο ημερών.
Σε… ετοιμότητα για άλλον ένα διάλογο
Η κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε σήμερα την ετοιμότητά της για τη διεξαγωγή περαιτέρω ειρηνευτικών συνομιλιών με την αντιπολίτευση.
«Η Συρία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο χωρίς άλλες προϋποθέσεις, αλλά και χωρίς τη διαμεσολάβηση των ξένων, μόνο με την υποστήριξη του ΟΗΕ» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου των Εξωτερικών.
Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ ελπίζει στη διεξαγωγή ενός νέου κύκλου συνομιλιών για τη Συρία τον Αύγουστο στη Γενεύη, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του, Στέφαν ντε Μιστούρα.
Οι προηγούμενοι κύκλοι συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2016 κατέρρευσαν, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων δυνάμεων γύρω από το Χαλέπι, κλιμακώθηκαν.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία που υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στην αναφερόμενη πολεμική διαμάχη προγραμματίζουν τη διεξαγωγή διμερών διαβουλεύσεων για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας τους και την ανταλλαγή πληροφοριών για την κατάσταση στη Συρία.
