Δικαστική «καμπάνα» σε ταβερνιάρη και μόνο με την υποψία παραβίασης του σφραγίσματος! Ποινή φυλάκισης τριών μηνών επέβαλε χθες το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 56χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περαία, με την κατηγορία ότι παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο» που του επιβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή από ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων γιατί δεν έκοβε αποδείξεις.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση μολυβδοσφραγίδας δημόσιας αρχής, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή προς 5 ευρώ τη μέρα.
Πάντως, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι άγνωστος ξεκόλλησε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και την πέταξε στο έδαφος, εκείνος τη βρήκε και την έβαλε επάνω σ’ ένα από τα τραπέζια του καταστήματος.
«Το μαγαζί δεν λειτούργησε μετά τη σφράγιση», είπε. Μάλιστα, το ότι η ταβέρνα δεν βρισκόταν εν λειτουργία επιβεβαίωσε και ο μάρτυρας αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο.
«Ελειπε η πράξη σφράγισης από την πόρτα. Δύσκολα φεύγει, επειδή είναι κολλημένη με ειδική ταινία, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο πακετάρισμα. Ομως κατά τον έλεγχο η επιχείρηση δεν λειτουργούσε», ξεκαθάρισε.
Παρά ταύτα, η μαρτυρία αυτή δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει την κατηγορία στο δικαστήριο, που καταδίκασε τελικά τον 56χρονο επιχειρηματία.
Την περασμένη Παρασκευή, κλιμάκιο ελεγκτών της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων διαπίστωσε ότι η ταβέρνα του στην Περαία Θεσσαλονίκης δεν είχε εκδώσει καμία απόδειξη στα περίπου 30 τραπέζια.
Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, του επέβαλε 48ωρο «λουκέτο», το οποίο, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, παραβίασε.
