Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν την Τετάρτη στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά που επικρατεί στο Μεξικό και τις δολοφονίες φοιτητών και αντικαθεστωτικών δημοσιογράφων.
Η ομάδα ανήρτησε σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης indymedia στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους λαούς του Μεξικό, ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους στο δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Απαιτούμε από το διεφθαρμένο μεξικανικό κράτος να τερματίσει την καταστολή, να πάψει τις διώξεις στους αγωνιστές, να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να σταματήσει την καταλήστευση των αυτόχθονων φυλών και την αρπαγή και καταστροφή της γης τους».
Με δεύτερο κείμενό τους έκαναν γνωστό πως δέχθηκαν απειλές από τον Πρέσβη του Μεξικού προειδοποιώντας τους «να μην ανακατεύονται με το κράτους τους».
Η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές, κατά την έξοδό των μελών του «Ρουβίκωνα» από το κτίριο.
