Μετά τους απολογισμούς για τον έναν χρόνο επαναλειτουργίας και τις εντάσεις με την ΠΟΣΠΕΡΤ, η διοίκηση της ΕΡΤ συνεχίζει ακάθεκτη να εξοπλίζει το «οπλοστάσιο» των καναλιών της για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Αυτή τη φορά το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε άλλες επτά εκπομπές με συνολικό κόστος 698.055,08 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2016.
Μεταξύ των εγκρίσεων διακρίνεται βέβαια το «Μονόγραμμα», η μία εκ των δύο εμβληματικών παραγωγών που κατάφερε να παραμείνει, καθώς η άλλη, το «Παρασκήνιο» (της cinetic των Λάκη Παπαστάθη και Τάκη Χατζόπουλου), δεν… άντεξε οικονομικά με τις παλινωδίες του λουκέτου της ΕΡΤ και όσων επακολούθησαν και δυστυχώς ουσιαστικά κατέβασε ρολά.
Το «Μονόγραμμα» όμως των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη θα επιστρέψει καθώς σε πρόσφατη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε άλλα 12 επεισόδια, διάρκειας 26 λεπτών το καθένα, από την εταιρεία «ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ Ο.Ε.», έναντι του ποσού των 7.456,80 ευρώ ανά επεισόδιο και πλέον εργοδοτικών εισφορών έως του ποσού των 12.000 ευρώ για το σύνολο της παραγωγής.
Συνολικά το κόστος της σειράς θα φθάσει τις 101.481,60 ευρώ. Εγκρίθηκε και η ανάθεση στην εταιρεία «BLACK LIGHT ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΠΕ» εκπομπής με τίτλο «24 ώρες Ελλάδας».
Πρόκειται για 13 επεισόδια, διάρκειας 50΄ το καθένα, έναντι 7.327,35 ευρώ και πλέον εργοδοτικών εισφορών έως του ποσού των 7.995 ευρώ συνολικά. Το κόστος της σειράς θα φτάσει τα 103.250,55 ευρώ.
«Πράσινο φως» πήραν και τα «Εναλλακτικά αρτοποιήματα» της ατομικής επιχείρηση του «ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΖΑΝΕΤΗ ΣΤΑΓΚΟΥ».
Πρόκειται για 13 επεισόδια, διάρκειας 45΄ το καθένα, έναντι 8.767,39 ευρώ, με εργοδοτικές εισφορές έως και 12.246,78 ευρώ, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 126.222,85 ευρώ.
Δώδεκα επεισόδια θα δημιουργήσει και η «ARCADIA MEDIA Α.Ε.» για την εκπομπή «28 φορές Ευρώπη». Κάθε επεισόδιο θα έχει διάρκεια 45 έως 50 λεπτά, με κόστος 12.876,50 ευρώ, εργοδοτικές εισφορές έως και 12.300 ευρώ και συνολικό κόστος της σειράς 166.818 ευρώ.
Το Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε και την ανάθεση εκτέλεσης παραγωγής εκπομπής, 12 επεισοδίων, διάρκειας 30΄ το καθένα, με τίτλο «Εκτη αίσθηση – Με αφορμή την αναπηρία» στην ατομική επιχείρηση με διακριτικό τίτλο «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΙΑΝΙΔΗ», έναντι 4.668,14 ευρώ, με εργοδοτικές εισφορές έως και 3.480 ευρώ και με συνολικό κόστος παραγωγής 59.497,68 ευρώ.
Εγκρίθηκαν επίσης οκτώ επεισόδια για την εκπομπή «Borders» στην ατομική επιχείρηση με διακριτικό τίτλο «VISUAL ART» της «ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΣΙΝΑΚΗ», έναντι 8.333,05 ευρώ ανά επεισόδιο και συνολικό κόστος 66.664,40 ευρώ.
«Πράσινο φως» πήρε και η εκπομπή «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» της εταιρείας «SALT PUBLIC RELATIONS LTD». Πρόκειται για 10 επεισόδια, διάρκειας 55΄ το καθένα, έναντι 7.412 ευρώ και με συνολικό κόστος 74.120 ευρώ.
