Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σκληρή επίθεση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας έκανε σήμερα ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, υποστηρίζοντας ότι ο Παύλος Πολάκης ψεύδεται όσον αφορά τα θέματα υγείας που διαχειρίζεται.

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού για τη δικαιοσύνη, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, είπε ότι είναι απαράδεκτες, πολλώ δε μάλλον επειδή είναι η πολλοστή φορά που ο Παύλος Πολάκης επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε θεσμούς του κράτους δικαίου.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο αν. υπουργός Υγείας ψεύδεται και σε ό,τι αφορά τα θέματα υγείας που χειρίζεται.

Ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού μίλησε για έξι ψεύδη όσον αφορά τον ομέα της υγείας.

Ως πρώτο ανέφερε την πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία.

Όπως είπε, οι «ανασφάλιστοι θα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μιζέρια που έχουν και οι ασφαλισμένοι», διότι «η φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη εκτός ελέγχου και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή 10 ή 25% κατά περίπτωση».

Επίσης απέρριψε το γεγονός ότι υπάρχει διαφανής διαχείριση της λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή/φακελάκι εξυπηρέτηση ασθενών.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει φακελάκι, γιατί δεν υπάρχει σύστημα υγείας.

«Ο κόσμος πεθαίνει στα ράντζα και στους διαδρόμους και φέρνει τις γάζες απ’ το σπίτι. Πολύμηνη αναμονή για χειρουργεία. Θα έπρεπε να έχουμε 2000 κλίνες εντατικής θεραπείας, έχουμε 800, εκ των οποίων περίπου 200 κλίνες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ως ψέμα περιγράφει και το θέμα της κάλυψης 3.500 κενών θέσεων στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι αυτό «είναι στο στάδιο της εξαγγελίας. Οι θέσεις είναι εγκεκριμένες από το 2014, αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί παρά μόνο 918».

Όπως υποστηρίζει, «οι θέσεις που είναι να προκηρυχθούν αλλά δεν χωρούν ρουσφέτι, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Με το ρυθμό που γίνονται οι προσλήψεις και οι αποχωρήσεις στην υγεία, το 2020 το σύστημα θα έχει λιγότερους από όσους έχει σήμερα».

Επίσης, όσον αφορά τη οριστική έξοδο από το ΕΣΥ των εργολάβων της καθαριότητας, υποστηρίζει ότι οι συμβασιούχοι καθαρίστριες είναι απλήρωτες εδώ και μήνες και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Όσον αφορά τα θέματα σπατάλης, κακοδιαχείρισης και τα σκάνδαλα στις προμήθειες των νοσοκομείων, το Ποτάμι αναφέρει ότι με το άρθρο 3 του παράλληλου προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη διάθεση κονδυλίων σε προνοιακά ιδρύματα (MKO κ.λπ.) μόνο με απόφαση υπουργού και με κριτήρια «πέραν της κείμενης νομοθεσίας».

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, αναφέρει ότι αυτό είναι «κλασική ιδεοληπτική αστοχία».

Υποστηρίζει ότι με την κατάργησή του στέρησε από τα νοσοκομεία ένα πολύτιμο έσοδο ύψους 19 εκατ., χωρίς να προσφέρει τίποτα στους φτωχούς, καθώς έτσι κι αλλιώς εξαιρούνταν του μέτρου οι άποροι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.