Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το 2010, προτού η Πορτογαλία ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, οι δημοσιογράφοι είχαν ρωτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την «ανομβρία» του, καθώς δεν είχε πετύχει ούτε ένα γκολ για την εθνική του ομάδα επί 16 μήνες σε όλη τη φάση των προκριματικών!

Τότε αυτός είχε απαντήσει ότι δεν ανησυχεί: «Τα γκολ είναι σαν το κέτσαπ. Πολλές φορές, όσο κι αν προσπαθείς, δεν έρχονται. Ομως όταν έρθουν, ίσως είναι πολλά στον ίδιο αγώνα!»

Αυτή τη δήλωση θυμήθηκε χθες η εφημερίδα Record και πριν από τον αγώνα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κέτσαπ!». Και αυτό ακριβώς έκανε πραγματικότητα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετυχαίνοντας δύο γκολ και βγάζοντας μία ασίστ στο χορταστικό 3-3 με την Ουγγαρία.

Σ’ αυτόν τον εκ προοιμίου «τελικό», καθώς δεν έπρεπε επ’ ουδενί να χάσει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο δείκτης δυσκολίας αυξήθηκε γεωμετρικά στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Λουζιτανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ τρεις φορές! Κι αυτό γιατί το μέταλλο, η αυτοσυγκέντρωση και η τύχη των Ούγγρων είναι στοιχεία που κανείς από τους αντιπάλους τους στον ΣΤ΄ όμιλο δεν είχε λάβει υπόψη. Γι’ αυτό και κατάφεραν οι Μαγυάροι να πάρουν την πρώτη θέση.

Ομως οι Πορτογάλοι χθες είχαν στις τάξεις τους τον «ηγέτη» Κριστιάνο Ρονάλντο και όχι αυτόν που παίρνει πόζες. Φαινόταν από το ύφος του στη φυσούνα του γηπέδου της Λιόν πριν από την αναμέτρηση. Ηταν σοβαρός -έως και βλοσυρός-, με αυτοσυγκέντρωση και αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις. Είχε προηγηθεί βλέπετε και το πρωινό επεισόδιο με τον δημοσιογράφο της

O τελευταίος πλησίασε τον αρχηγό της Πορτογαλίας την ώρα του περιπάτου δίπλα στη λίμνη με τους συμπαίκτες του για να τον ρωτήσει πώς βλέπει το ματς με την Ουγγαρία και ο Ρονάλντο τού πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια και το πέταξε στο νερό.

Λέγεται ότι ο 31χρονος επιθετικός έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το εν λόγω μέσο, επειδή ασχολούνται εδώ και χρόνια με την προσωπική του ζωή. Ενας παραπάνω λόγος λοιπόν για να δώσει απαντήσεις…

Εδωσε την ασίστ στον Νάνι για να ισοφαρίσει σε 1-1. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι στο 50΄, μόλις τρία λεπτά αφότου οι Μαγυάροι είχαν προηγηθεί με 2-1 χάρη σε φάουλ του Ντζούντζακ που χτύπησε στον Αντρέ Γκόμες και ξεγέλασε τον Ρουί Πατρίσιο. Πέντε λεπτά αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο μοτίβο.

Ξανά γκολ ο Ούγγρος αρχηγός (πάλι με την παρεμβολή πορτογαλικού σώματος, του Γουίλιαμ Καρβάλιο), ξανά ισοφάριση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτή τη φορά με κεφαλιά. Η μοναδική φορά που η τύχη χαμογέλασε στους Πορτογάλους ήταν όταν το σουτ του Ελεκ στο 64΄ βρήκε στο δοκάρι.

Το πιο χορταστικό παιχνίδι του Euro 2016 «έκλεισε» στο 3-3, με τον Ρονάλντο και την παρέα του να προκρίνονται ως τρίτοι του ομίλου τους και έχοντας να επιδείξουν μόνο ισοπαλίες, μια πολύ προβληματική άμυνα, έλλειψη αυτοματισμών και υπερβολική εξάρτηση από τον αρχηγό και τις εμπνεύσεις του.

Και αφού ξεκινήσαμε με τον Ρονάλντο, ας κλείσουμε και με αυτόν και τα ρεκόρ που σημείωσε χθες. Εγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 4 διαφορετικές διοργανώσεις Euro, ο πρώτος σε συμμετοχές (17 αγώνες) σε τελικές φάσεις Euro, ενώ πλέον χρειάζεται ένα γκολ για να πιάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης τον Μισέλ Πλατινί που έχει 9.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Γιούχας, Πίντερ, Γκούζμιτς, Κόρχουτ, Λανγκ, Ντζούντζακ, Ελεκ, Λόβρεντσις (83΄ Στίμπερ), Γκέρα (46΄ Μπέσε), Σάλαϊ (71΄ Νέμεθ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ρ. Καρβάλιο, Πέπε, Ελισέου, Νάνι (81΄ Ντανίλο), Ζοάο Μουτίνιο (46΄ Ρενάτο Σάντσες), Βιεϊρίνια, Γ. Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Αντρέ Γκόμες (61΄ Κουαρέσμα), Ρονάλντο.