Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μικρές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει από αύριο η αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 23 σε 24% που θεσμοθετήθηκε με τον τελευταίο νόμο. Τα νέα τιμολόγια είναι «τσιμπημένα» κατά 0,05 έως και 2 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος, ενώ σε ορισμένους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχουν αλλαγές στα δίκυκλα.

Οι νέες τιμές αφορούν όλους τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, εκτός από την Αττική οδό και την Εγνατία με το σύστημα των επτά σταθμών, που δεν έχουν ανακοινώσει ώς τώρα αναπροσαρμογές. Ο ΦΠΑ αναμένεται να παρασύρει και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, αλλά οι νέες τιμές αναμένεται να ισχύσουν από το φθινόπωρο.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από τους εργολάβους που διαχειρίζονται τους σταθμούς διοδίων στην Αθηνών-Λαμίας και στο «πέταλο» του Μαλιακού: Αυξήσεις 0,05 ευρώ στα δίκυκλα, από 0,05 έως 0,10 ευρώ στα φορτηγά, ενώ στα Ι.Χ. οι τιμές παραμένουν σταθερές στα μετωπικά διόδια Αφιδνών, στα πλευρικά Μαλακάσας, Οινοφύτων, Θήβας και Τραγάνας.

Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας διατηρούνται οι ίδιες τιμές για δίκυκλα και Ι.Χ., ενώ αυξήσεις κατά 0,10 ευρώ ισχύουν στα φορτηγά. Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου οι αυξήσεις για απλές διελεύσεις στα Ι.Χ. είναι 0,10 ευρώ, στα φορτηγά από 0,1 έως 0,50 ευρώ και στα λεωφορεία από 0,30 έως 1 ευρώ.

Στην Αθηνών-Πατρών επιβάλλονται αυξήσεις 0,10 ευρώ στα δίκυκλα που περνούν από τον σταθμό Ελευσίνας, στα Ι.Χ. για τους σταθμούς Κιάτου και Ρίου, καθώς και στα φορτηγά που χρησιμοποιούν τον πλευρικό στους Αγίους Θεοδώρους. Στους υπόλοιπους σταθμούς διατηρούνται οι ίδιες τιμές.