Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακόμη μια εταιρεία βάζει λουκέτο, καθώς η «Πυρσός Α.Ε.», η μεγαλύτερη επιχείρηση χρηματαποστολών στην Ελλάδα κλείνει με τους περίπου 800 εργαζομένους να μένουν χωρίς δουλειά, ενώ ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Ουσιαστικά πρόκειται για επισημοποίηση ενός «προαναγγελθέντος θανάτου».

Η πληροφορία κυκλοφόρησε νωρίς το απόγευμα από τραπεζοϋπαλλήλους οι οποίοι ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ την είδηση επιβεβαιώνουν στην «Εφ.ΣΥΝ.» στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών-Φυλακών (αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλείσιμο της εταιρείας ήταν προδιαγεγραμμένο, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ υπήρχαν και πολλές καταγγελίες από εργαζομένων για καθυστερήσεις δεδουλευμένων έως και οκτώ μήνες.

Σημειωτέον ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων στην εταιρεία αμειβόταν με μισθό 586 ευρώ.

Η Πυρσός είναι μια από τις τρεις μεγάλες εταιρείες χρηματαποστολών στην Ελλάδα μαζί με την Brinks και τη G4cash.