Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι η δική του η αίσθηση, από την πληροφόρηση που έχει, είναι «ότι είμαστε αρκετά κοντά και ότι είναι θέμα λίγων ημερών πλέον».
Μιλώντας σχετικά με τα προληπτικά μέτρα τόνισε: «Αυτά τα μέτρα υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή τα ζητά το ΔΝΤ. Καταλαβαίνω ότι δεν τα ζητούν οι άλλοι τρεις, ούτε η ΕΚΤ ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε ο ESM. Είναι ένα θέμα που θέτει το ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα όμως τη στιγμή που ο μηχανισμός αυτός έχει γίνει δεκτός από την ελληνική πλευρά, είναι μια λεπτομέρεια που μένει να καθοριστεί ακόμη».
Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι οι δανειολήπτες θα έχουν την ίδια προστασία που έχουν και σήμερα, ακόμα και αν τα δάνειά τους περάσουν σε ξένα funds.
