Σημαντική καθυστέρηση στο αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να σημειωθεί, μετά την ακύρωση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
Οι κυπριακές Αρχές υπέβαλαν επίσης νέο αίτημα, αυτή τη φορά με επιπρόσθετα στοιχεία τα οποία προέκυψαν στο μεσοδιάστημα, στις ελληνικές αρχές οι οποίες αναμένεται να κινήσουν τη σχετική διαδικασία από την αρχή.
Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Οι ελλαδικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει, πριν το Πάσχα, επιπλέον στοιχεία από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.
Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε λόγω νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον επιχειηματία διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.
Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα, υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπόμπολας είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αναφέρει ότι επιθυμεί να δικαστεί στην Αθήνα. «Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη. Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα».
