Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Υπάρχει άλλος δρόμος τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Η πολιτική δεν είναι απλώς διαχείριση κρίσης, δεν είναι απλώς διαχείριση της μιζέριας, αλλά και σχέδιο για την αλλαγή της ζωής μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την έναρξη της διημερίδας του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην ελληνική οικονομία. Να δώσει μια βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας και ένα σήμα ότι φύγαμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο και περνάμε σε έναν ενάρετο κύκλο», πρόσθεσε.

Αυτός, όπως είπε, είναι και ο λόγος που το ζήτημα του χρέους «αποτέλεσε κεντρικό διαπραγματευτικό στόχο της κυβέρνησής μας σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη κυβέρνηση που μιλούσε διαρκώς για βιώσιμο χρέος και ζητούσε απλά ένα πιστοποιητικό αυτής της βιωσιμότητας, παρά το γεγονός ότι όλοι οι αναλυτές έλεγαν το αντίθετο», αλλά και «σε αντιδιαστολή με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση που δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό το θέμα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία. «Θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να στηριχθεί η χώρα στα πόδια της. Να γυρίσει σελίδα. Ωστε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης», είπε.