Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης έκανε με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά τα επεισόδια και τη «βίαιη τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτηρίζει, των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπέλυσε τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως σημειώνει, «χτυπούσαν αδιάκριτα στο ψαχνό και εκτοξεύοντας δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης στο πλήθος τραυματίζοντας πολλούς διαδηλωτές».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι σίγουρη ότι «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν υποχωρούν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού, παρά την επίθεση των ΜΑΤ με ομοβροντία χημικών και κρότου-λάμψης. 

Από τα όπλα καταστολής πλήθους της αστυνομίας τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές και διαδηλώτριες, μεταξύ τους στελέχη και νεολαίοι της ΛΑ.Ε. και μέλη της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε.