Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο χώρο του Τελωνείου της Σύμης, δίπλα από το λιμάνι, το οποίο συστεγάζεται με το κατάστημα αφορολογήτων ειδών, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκε με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος η μεταφορά κλιμακίου στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου καθώς και εξοπλισμού.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε κινδύνεψαν τα παρακείμενα σκάφη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η εισαγγελία Ρόδου, ενώ στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, προκειμένου να εξετάσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
