Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αντρέ Μπραΐκ, ο οποίος μαζί με τον Αμερικανό αστρονόμο Γουίλιαμ Χάμπαρντ, είχε ανακαλύψει τους δακτυλίους του Ποσειδώνα το 1984 και τους είχε ονομάσει «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα».
Ο Φρανσουά Ολάντ απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο αστροφυσικό αναφέροντας ότι «ήξερε πώς να εξηγεί με απλό τρόπο τα μυστήρια του σύμπαντος», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.
Για έναν «λαμπρό χαρακτήρα, εξαιρετικά ζεστό, βαθύ και αυθεντικό, ένα μεγάλο διανοητή και επίσης έναν θαυμάσιο αφηγητή, έναν συγγραφέα», έκανε λόγο η εκδότριά του Οντίλ Ζακόμπ.
Ο ίδιος, προκειμένου να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό, είχε γράψει αρκετά εκλαϊκευτικά βιβλία, με πιο πρόσφατο το «Κόσμοι αλλού, Είμαστε μόνοι μας;», που εκδόθηκε πέρυσι.
Ο Μπραΐκ υπήρξε ερευνητής στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Ενεργειών της Γαλλίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
Ειδικευόταν στην μελέτη του ηλιακού μας συστήματος, με τη βοήθεια των μη επανδρωμένων αποστολών «Βόγιατζερ» και «Κασίνι».
Είχε γεννηθεί το 1942 στο κατεχόμενο από τους Ναζί Παρίσι και είχε μυηθεί στην επιστήμη από τον «πατέρα» της γαλλικής αστροφυσικής Εβρί Σατσμάν.
Το 1990 ένας αστεροειδής, ο 3488, πήρε το όνομά του.
