Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 84-79, αλλά η Λοκομοτίβ Κουμπάν διαφύλαξε τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχε νικήσει στο Κράσνονταρ και διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, που μεταφράζεται σε πλεονέκτημα έδρα στα πλέι οφ.
Με δεδομένο ότι το ματς κινήθηκε σε τεντωμένο σχοινί, δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι τελικά και οι δύο ομάδες έφυγαν ευχαριστημένες από το παρκέ του γεμάτου ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι», γιατί γύρισαν ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν πίσω στη μεγαλύτερη διάρκεια, γιατί πρόσθεσαν μια πολύτιμη νίκη (την 7η) στο σακούλι της πρόκρισης και γιατί επιτέλους, ύστερα από τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, λύγισαν την εξαιρετική ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Και τα κατάφεραν χάρη στη μαχητικότητά τους, την εξαιρετική τετράδα που συγκρότησαν οι Διαμαντίδης (15 π., 6 ασ.), Γκιστ (16 π., 6 ριμπ.), Καλάθης (12 π., 9 ασ.) και Ουίλιαμς (16 π.), ο οποίος βοήθησε πολύ παρότι προερχόταν από τραυματισμό, και την ουσιαστική παρουσία του 22χρονου σέντερ Βινς Χάντερ (5 π., 3 ρ.).
Μάλιστα, τρέχοντας ένα σερί 10-0, προηγήθηκαν 84-77 και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ακόμη και για να καλύψουν τη διαφορά.
Η τελευταία φάση δεν πήγε όπως ήθελε ο Τζόρτζεβιτς κι έτσι το φινάλε απέδωσε ένα κέρδος και στους δυο μονομάχους.
«Τσάμπα χάσαμε. Ελέγχαμε απόλυτα το ματς για 38 λεπτά, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο κάναμε πολλά μαζεμένα λάθη και βοηθήσαμε τον αντίπαλο να βρει αυτοπεποίθηση.
Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον πολύ καλύτερη ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τεχνικός της «Λόκο», Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ήταν το κόκκινο πανί για την εξέδρα, λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του.
Η ομάδα του πήρε πολλά από έναν καινούργιο, τον Ματ Τζάνινγκ (16 π.), αλλά όχι όσα παίρνει συνήθως από τον σούπερ σταρ της, τον Μάλκομ Ντιλέινι (11 π., με 2/8 σουτ).
Παράλληλα τελείωσε με χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο (10/28), το οποίο στις προηγούμενες νίκες επί του «τριφυλλιού» ήταν το σήμα κατατεθέν της.
Τα ματς που της απομένουν είναι στα μέτρα της αφού θα υποδεχτεί στη Ρωσία τον Ερ. Αστέρα και τη Μάλαγα κι έχει να παίξει στην Πόλη με την αποκλεισμένη Νταρουσάφακα.
