Μια γυναίκα από την Φλόριντα κατέθεσε μήνυση κατά του Twitter ζητώντας αδιευκρίνιστο ποσό ως αποζημίωση για τον θάνατο του συζύγου της σε τρομοκρατική επίθεση, με το σκεπτικό ότι ο τεχνολογικός κολοσσός διευκολύνει το Ισλαμικό κράτος να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για να διασπείρει το μήνυμα του.
Ο σύζυγος της Ταμάρα, Λόιντ, σκοτώθηκε στις 9 Νοεμβρίου σε βομβιστική επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στην Ιορδανία σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.
Το Twitter αναφέρει στη μήνυση της η Ταμάρα «εν γνώση του ή εθελοτυφλώντας ηθελημένα» προσέφερε υλική υποστήριξη στους τρομοκράτες.
«Χωρίς το Twitter, δεν θα ήταν δυνατή η εκρηκτική εξέλιξη του ΙΚ τα τελευταία χρόνια σε μια από τις πιο φοβερές τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο», επισημαίνεται στη μήνυση που κατατέθηκε χθες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Οκλαντ, στην Καλιφόρνια.
Το Twitter ακόμα δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα για σχόλιο.
