Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων και δηλώσεων στελεχών της αντιπολίτευσης με επώνυμες καταγγελίες για διορισμούς «ημετέρων» και συγγενών στελεχών του σε πολιτικές θέσεις στο Δημόσιο.

«Μπερδεύουν την είδηση με την πληροφορία και την παραπληροφόρηση», αναφέρει -σε ανακοίνωσή του- το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αποκαλύπτει ότι η Ν.Δ., παρ’ όλο που διαθέτει τη μισή κοινοβουλευτική δύναμη σε σχέση με το κυβερνών κόμμα, χρησιμοποιεί για στήριξη τριπλάσιους υπαλλήλους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με 144 βουλευτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απασχολεί συνολικά 17 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 8 είναι μετακλητοί και 9 ιδιωτικού δικαίου-μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής. Από τα στοιχεία που παραθέτει, για τη στήριξη των 77 βουλευτών της η Ν.Δ. απασχολεί 53 άτομα, από τους οποίους οι 12 είναι μετακλητοί και οι 23 μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής.

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Ν.Δ. που έστησε και υπηρέτησε το πελατειακό κράτος και την κατασπατάληση δημόσιων πόρων», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί τη Ν.Δ. να απαντήσει «πόσους υπαλλήλους θα χρειαζόταν ως κυβέρνηση». Εξαπολύει επίσης βέλη κατά των «κίτρινων» εντύπων, για τα οποία αναφέρει ότι «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς στοιχεία και στοχοποιούν πρόσωπα».

Αποκαλύψεις έκανε όμως και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο για τις αλλαγές διοικήσεων σε οργανισμούς που εποπτεύει.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Αλφα 98,9», ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι δύο από τους τρεις επικεφαλής συγκοινωνιακών φορέων που άλλαξε είναι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι πριν από μερικές ημέρες ο ένας τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής στη Ν.Δ. και ο άλλος διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Για τον τρίτο έχει δημοσίως ρωτήσει αν είναι συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη χωρίς να έχει πάρει απάντηση. Αποκάλυψε όμως ότι και το Ποτάμι διόρισε ως μετακλητούς τρεις υποψήφιους βουλευτές του.

Επιπλέον, στη Βουλή βρίσκεται η κόρη της συζύγου του Σταύρου Θεοδωράκη. Είχε διοριστεί το 2004 στο τραμ ως διοικητική υπάλληλος από τον τότε υπουργό Μ. Λιάπη και το 2013 είχε μετατεθεί στα εκδοτήρια, αλλά έναν χρόνο μετά αποσπάστηκε στη Βουλή και σήμερα βρίσκεται στο γραφείο βουλευτή του Ποταμιού.

«Κλουζό της κυβέρνησης» χαρακτηρίζουν τον Χρήστο Σπίρτζη πηγές του Ποταμιού και απαντούν ότι η κόρη του Σταύρου Θεοδωράκη δεν είναι μετακλητή υπάλληλος. Διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν προσληφθεί συγγενείς βουλευτών του σε θέση μετακλητού και προσθέτουν πως «εμείς δεν έχουμε προσθέσει συγγενείς μας στη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων».