Με ενδυνάμωση των μπλόκων που έχουν στηθεί και γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν σήμερα, παραμένουν και σήμερα στα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα, οι αγρότες.
Προς τον οδικό κόμβο των Μικροθηβών θα κατευθυνθούν σήμερα οι αγρότες του Αλμυρού, των Φαρσάλων, της Κάρλας και του Βελεστίνου, μετά τη χθεσινή αναβολή των κινητοποιήσεων τους εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή.
Περίπου στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν τα τρακτέρ από το σημείο προσυγκέντρωσης στη θέση Πλατάνια του Αλμυρού και θα κατευθυνθούν στον νευραλγικό κόμβο των Μικροθηβών, όπου θα καταφθάσουν και οι αγρότες από την περιφέρεια των Φαρσάλων.
Την ίδια κατεύθυνση θα έχουν και οι αγρότες από τον κάμπο, το Βελεστίνο και τα χωριά της Κάρλας.
Στη 1 μετά το μεσημέρι, θα ξεκινήσουν και οι αγρότες από τα χωριά της Καρδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που, υπό την καθοδήγηση του παλαίμαχου αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα,θα κατευθυνθούν προς τον οδικό κόμβο της Νίκαιας, 10 χλμ περίπου νότια της Λάρισας.
Αυτά είναι τα τρία μεγάλα μπλόκα, μαζί με εκείνο των Τεμπών, που θα στήσουν οι Θεσσαλοί αγρότες στην περιφέρεια Θεσσαλίας και πάντα πάνω σε στρατηγικής σημασίας οδικούς κόμβους επί της ΠΑΘΕ.
Στο τελωνείου του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, το μπλόκο που έχει στηθεί από τις 15 Ιανουαρίου αριθμεί περισσότερα από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα σήμερα και αναμένονται και άλλα.
Στη γενική συνέλευση που θα γίνει λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή των σημερινών κινητοποιήσεων.
Το συγκεκριμένο μπλόκο έχει δώσει προθεσμία στην κυβέρνηση έως το Σάββατο 23 Ιανουαρίου προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αλλιώς -όπως έλεγαν χθες- «δεν θα φύγουμε από το σημείο».
Υπό κατάληψη τελεί η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννη Παναγή, να λέει: «Δεν το κουνάμε από εδώ. Αντιθέτως ενισχύουμε το μπλόκο και συζητάμε και άλλου είδους κινητοποιήσεις».
Στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και θα γίνει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.
«Δεν αποκλείεται να πάμε στο τελωνείο της Εξοχής και να το κλείσουμε» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.
«Ραντεβού» στην κεντρική πλατεία του Κιλκίς έδωσαν αγρότες και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, και όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια.
Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν στο μπλόκο που έχει στηθεί επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Πεστριτσίου (είσοδο του Κιλκίς) για να αποφασίσουν τι ακριβώς θα κάνουν σήμερα, όπως σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Τερζής.
Με ενίσχυση των μπλόκων τους συνεχίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο Νισελίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκηδόνας -όπου πραγματοποιούνται διαρκώς συμβολικοί αποκλεισμοί- στα διόδια Μαλγάρων και στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας.
Το μπλόκο της Κουλούρας στον Νομό Ημαθίας στήνεται στην Εγνατία οδό και ήδη αριθμεί περισσότερα από 250 τρακτέρ, ενώ ενισχύεται διαρκώς και την Παρασκευή θα γίνει «κατάληψη του οδοστρώματος», όπως τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.
