Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οταν ένα παιχνίδι κρίνεται στα πέναλτι, πάντοτε υπάρχει κάποιος ήρωας, είτε αυτός που θα βάλει το νικητήριο γκολ είτε αυτός που θα αποκρούσει.

Ο Βίλι Καμπαγέρο, ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο άνθρωπος που θα μνημονεύεται για καιρό, καθώς με τρεις (!) συνεχόμενες αποκρούσεις στη συγκεκριμένη διαδικασία χάρισε στην ομάδα του το Λιγκ Καπ Αγγλίας απέναντι στη Λίβερπουλ.

Οι «πολίτες» νίκησαν με 3-1, έπειτα από 120 λεπτά όπου το σκορ ήταν 1-1, σε ένα ακόμη σπουδαίο βρετανικό παιχνίδι.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ είναι αναπληρωματικός πίσω από τον Χαρτ και παίζει μόνο στα δύο Κύπελλα που έχουν οι Αγγλοι.

Ο προπονητής του, Μανουέλ Πελεγκρίνι, σκεφτόταν ποιον παίκτη θα βάλει κάτω από τα δοκάρια, μια και ο βασικός πορτιέρε ήταν σε φόρμα. Τελικά επέλεξε τον Καμπαγέρο και δικαιώθηκε.

«Από την αρχή της σεζόν είχα ορίσει σε ποιες διοργανώσεις θα έβαζα τον κάθε τερματοφύλακα. Δεν θα μπορούσα να αλλάξω τώρα. Είναι προτιμότερο για μένα να χάσω ένα τρόπαιο παρά να αθετήσω τον λόγο μου. Οι δημοσιογράφοι περίμεναν ένα λάθος του Καμπαγέρο για να με κριτικάρουν, όμως είδατε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Βασικά, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε» τόνισε ο Πελεγκρίνι, ενώ όλοι οι συμπαίκτες αποθέωσαν τον Καμπαγέρο στις δικές τους δηλώσεις.

Οσο για τον ίδιο, ξέσπασε σε κλάματα μετά το τελευταίο εύστοχο χτύπημα του Γιαγιά Τουρέ.

Πριν φτάσουμε στα πέναλτι, το «Γουέμπλεϊ» έζησε ακόμη μία μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά. Μετά το βαρετό πρώτο μέρος, όπου ο Αγουέρο είχε σουτ στο δοκάρι, το ματς άναψε.

Στο 49’ μια κακή σέντρα-σουτ του Φερναντίνιο κατέληξε στα δίχτυα από λάθος του Μινιολέ, ο οποίος όμως στο τέλος της βραδιάς αποχώρησε με θετικό πρόσημο.

Αφενός για δύο αποκρούσεις στο φινάλε του ματς και αφού ο Κουτίνιο είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 83’, αφετέρου για μια εκπληκτική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Αγουέρο στο 105’.

Νωρίτερα, το ματς θα μπορούσε να είχε καθαρίσει για τη Σίτι, αν ο Ραχίμ Στέρλινγκ ευστοχούσε σε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες από τα τρία μέτρα.

Γενικά ο ρυθμός και η ένταση ήταν στο κόκκινο, κάτι που αποτυπώθηκε και στα λεγόμενα πολλών εκ των πρωταγωνιστών.

Ακόμη και ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν χαμογελαστός, πριν καν ξεκινήσουν τα πέναλτι, προφανώς ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Η ουσία είναι, πάντως, πως, πέρα από το τρόπαιο, η Λίβερπουλ έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλίσει μια θέση στο επικείμενο Γιουρόπα Λιγκ.