Σε πέντε σημεία θα μεταφερθεί από την επόμενη εβδομάδα η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, από τα ξημερώματα της προσεχούς Δευτέρας οι αγρότες προτίθενται να αποκλείσουν τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδας σε Ηράκλειο και Χανιά αλλά και τα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες.
Με τις κινήσεις αυτές επιδιώκουν να κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης το κρίσιμο ζήτημα της ρευστότητας χρήματος, αλλά και καυσίμων στην αγορά του νησιού.
Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε νέα «απόβαση» των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα, κατά την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
