Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέρχεται την προσεχή Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να καταθέσει για τις απειλές που κατήγγειλε ότι δέχεται.
Η κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα είναι στο πλαίσιο των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών που διέταξε την περασμένη Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, κ.λπ. και την μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να εκτελεστεί η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη προς το κ. Δασούλα, με την οποία ζητούσε να αναζητήσει στοιχεία από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί ή να ανασύρει τη δικογραφία σε περίπτωση που αυτή έχει τεθεί στο αρχείο, αναφορικά με το περιστατικό της κατάληψης του Πανεπιστημίου Αθηνών (18.2.2009) και τον τραυματισμό του κ. Πανούση.
Η παραγγελία δεν μπορεί να εκτελεστεί γιατί η επίμαχη δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο και δεν μπορεί να ανασυρθεί, καθώς τα όποια πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα πιθανά να είχαν διαπραχθεί, έχουν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης της 5ετίας.
