Τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης με θεματικό τίτλο «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα», που διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, φιλοξενεί απόψε η ΕΡΤ 2 από τις 18.00. Εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, ο φετινός τηλεμαραθώνιος έχει σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την παροχή ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης και προστασίας των παιδιών και των μητέρων.
Τον τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν -με σειρά εμφάνισης- οι: Mαριλένα Κατσίμη, Σίλας Σεραφείμ, Γιώργος Λιανός, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης και Τζένη Μπαλατσινού. Το μήνυμα του τηλεμαραθωνίου θα μεταφέρει και η Ελληνική Ραδιοφωνία από τους σταθμούς της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, καθώς και στους απανταχού Ελληνες από τη «Φωνή της Ελλάδας».
Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με τους ραδιοσταθμούς της Αθήνας Real FM, Alpha Radio, Aθήνα 9,84, Βήμα FM, Στο Κόκκινο, Παραπολιτικά FM, αλλά και ραδιόφωνα της Περιφέρειας, όπως το Fοcus Aλεξανδρούπολης, το Ράδιο Κρήτη στο Ηράκλειο κ.ά. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα συνδεθούν με το στούντιο του τηλεμαραθωνίου κατά τη διάρκεια των κεντρικών τους δελτίων ειδήσεων.
Μεϊμαράκης στην «Ανατροπή»
Λίγες μέρες πριν από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στη Ν.Δ. (που έγινε ολίγον σίριαλ), ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μιλάει στον Γιάννη Πρετεντέρη και στην «Ανατροπή» του αύριο στις 23.55 στο MEGA. Ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρόεδρος του κόμματος μιλάει για όλους και απαντά σε όλα εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής (20/12).
«Ολυμπία»
Στην εκπομπή της «Τεκμήρια Ελληνισμού» (ΕΡΤ 2, 23.00) μεθαύριο (16/12) η Μαρία Π. Κουφοπούλου φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη. Η Ολυμπία, στα 33 της χρόνια και ήδη τριών μηνών έγκυος, μαθαίνει πως έχει καρκίνο στον πνεύμονα. Πρόκειται για σπάνιο και ξεχωριστό ιατρικό περιστατικό.
Αποφασίζει να κρατήσει το παιδί και τέσσερις μήνες μετά τον τοκετό και ενώ ο καρκίνος καλπάζει, ο σκηνοθέτης περνάει τέσσερις μέρες κοντά στην Ολυμπία και την οικογένειά της. Η πρωτοβουλία ανήκε στον γιατρό της, Ιάκωβο Αντζελ. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, η Μαρία Π. Κουφοπούλου συζητά με τον γιατρό Ιάκωβο Αντζελ και τον σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη για το πώς και γιατί κινηματογραφείται ο πόνος, για το ανθρωποκεντρικό ντοκιμαντέρ, καθώς και για την ανθρώπινη σχέση ασθενούς-γιατρού.
