Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2016 η εκδίκαση της υπόθεσης της δίωξης των πέντε φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στους νόμους Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου την περίοδο 2011-2012.

Οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας ήταν απόντες, σε αντίθεση με τους πέντε κατηγορουμένους, οι οποίοι ταξίδεψαν ακόμη και από το εξωτερικό προκειμένου να παρευρεθούν στη δίκη, ως όφειλαν.

Οι πέντε νεαροί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Παρά το γεγονός ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, μόνο πέντε από αυτούς καταγγέλθηκαν στην Πρυτανεία από μέλη της ΠΑΣΠ και δύο καθηγητές.

Την περίοδο εκείνη πραγματοποιήθηκε κατάληψη της σχολής και ολιγόλεπτες ενημερωτικές παρεμβάσεις εν ώρα μαθήματος, ενώ οργανώθηκε και αυτοδιαχειριζόμενο φοιτητικό στέκι.

Ο πρώην καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ι. Σαριδάκης, ο οποίος στο δικαστήριο του περασμένου Μαρτίου πέρα από μάρτυρας κατηγορίας δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής, δεν παρέστη κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, δικαιολογώντας εγγράφως την απουσία του, ενώ στον έτερο μάρτυρα κατηγορίας, Σ. Κάτσιο, αντιπρύτανη Οικονομικών του Ιονίου Πανεπιστημίου, επιβλήθηκε πρόστιμο λιπομαρτυρίας, καθότι απουσίασε αδικαιολογήτως.

«Ο Σαριδάκης επέλεξε να βάλει για σήμερα (σ.σ. χθες) τη συνέλευση της επιτροπής του μεταπτυχιακού προγράμματος, παρά το γεγονός ότι γνώριζε εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι τη συγκεκριμένη μέρα ήταν το δικαστήριο. Οσο για τον Κάτσιο, χθες το βράδυ (σ.σ. το βράδυ της Κυριακής) έδινε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι» σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Διονύσης Νικομάνης, ένας εκ των δύο συνηγόρων των πέντε φοιτητών και προσθέτει: «Οι πρακτικές τους είναι εντελώς παρελκυστικές».