Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στη σύλληψη ενός 24χρονου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ρατσιστικές επιθέσεις προέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για την υπόθεση του Γιώργου Κουμουτσάκου. Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι, τουλάχιστον δύο από αυτούς αναφέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, δήλωνε ότι «Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και ψάχνουμε για κάποια άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν γιατί υπάρχουν καθαρές και οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε που κινούνται».

Ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε προς τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα «πρόκειται για ανθρώπους αυτού του πολιτικού χώρου, έχουμε σοβαρές ενδείξεις, μπορεί να γλιτώσουν το αυτόφωρο αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί και μετά το αυτόφωρο».

Τα οκτώ άτομα που προσήχθησαν, αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος τους. 

Εντολή του εισαγγελέα να σχηματιστεί δικογραφία

Εν των μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Μήνυμα Κουμουτσάκου μέσω twitter για τη φασιστική επίθεση εναντίον του

Την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης που δέχτηκε χθες στη διάρκεια συγκέντρωσης Ποντίων έξω από τη Βουλή ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,Γιώργος Κουμουτσάκος, με μήνυματά του στο twitter.

Μήνυση κατέθεσε ο Κουμουτσάκος

Μήνυση κατά αγνώστων δραστών κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, για την επίθεση που δέχθηκε χθες στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών σωματείων.

Η μήνυση πιθανότατα να χρεωθεί στον εισαγγελέα που ανέλαβε να διενεργήσει την κατεπείγουσα προκαταρκική εξέταση που διέταξε το πρωί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Ο πρώην υπουργός, που παρέμεινε για λίγη ώρα στο γραφείο του εισαγγελέα, προσκόμισε με τη μήνυσή του και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν. Μετά από λίγο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όπως θα  απαιτούσε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των, γνωστών άλλωστε στο πανελλήνιο, δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης. Καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών – πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό.

Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν την Δημοκρατία. 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά  κόμματα που τους εκπροσωπούν.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει έμπρακτα να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία.Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία.

Θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με την Δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται

Ο Γ. Κουμουτσάκος, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.