Ο Σύλλογος Αλληλεγγύη, «διαμαρτύρεται έντονα γιατί στην πόλη μας δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων που διανυκτερεύουν στο Καρλόβασι».
Ολόκληρη η επιστολή:
«Κύριε Υπουργέ,
Ο σύλλογος Αλληλεγγύη που εδρεύει στο Καρλόβασι, καθώς και οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί στην πόλη μας δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων που διανυκτερεύουν στο Καρλόβασι.
Μέχρι στιγμής η πολιτεία έχει επιδείξει απίστευτη αδιαφορία και τόσο η σίτιση όσο και η ένδυση των ανθρώπων αυτών εξαρτάται από τις εθελοντικές πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες των μεμονωμένων ή οργανωμένων συμπολιτών μας.
Πιστεύουμε πως το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να ασκήσετε την επιρροή σας ώστε οι Δημοτικές Αρχές και το Λιμενικό Ταμείο να ανοίξουν την αποθήκη (πρώην club) που βρίσκεται δίπλα στο Λιμεναρχείο και παραμένει κλειστή και μη χρησιμοποιούμενη, ώστε να μπορούν να κοιμούνται μέσα οι Πρόσφυγες, που όταν καταφθάνουν σε μεγάλους αριθμούς αναγκάζονται να κοιμούνται στο ύπαιθρο στο τσιμέντο, ακριβώς έξω από τη συγκεκριμένη αποθήκη, εκτεθειμένοι στο κρύο, στην υγρασία της νύχτας και στη βροχή.
Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκριση σας, παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία».
