Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οργισμένες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν στο Νέο Δελχί μετά την αποφυλάκιση του νεαρού που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον θανάσιμο τραυματισμό της 23χρονης φοιτήτριας – που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Nirbhaya, που σημαίνει η «ατρόμητη»- σε λεωφορείο το 2012.

Ο νεαρός, ο οποίος ήταν μόλις 17 ετών, δηλαδή ανήλικος, όταν διαπράχθηκε το ειδεχθές έγκλημα που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε τρία χρόνια εγκλεισμό σε αναμορφωτήριο.

Η ποινή ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, αφού την Παρασκευή το ανώτατο δικαστήριο του Δελχί απέρριψε αίτημα για παράταση της κράτησης του.

Η οικογένεια του θύματος, ακτιβιστές και ορισμένοι πολιτικοί απαίτησαν να μην αφεθεί ελεύθερος μέχρι να αποδειχθεί ότι έχει σωφρονιστεί. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει αύριο άλλη μια παρόμοια αίτηση, που κατατέθηκε χθες βράδυ από την Επιτροπή Γυναικών του Δελχί.     

Η μητέρα του θύματος, Asha Singh, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις και συνελήφθη με δεκάδες άλλους από την αστυνομία, ζήτησε απονομή δικαιοσύνης για το παιδί της. «Θέλω να ανασταλεί η αποφυλάκιση του. Η ακρόαση που έχει προγραμματιστεί είναι για να παραπλανηθεί ο κόσμος», είπε η Asha. «Εάν ήθελαν να εμποδίσουν την αποφυλάκιση θα έπρεπε να είχαν καταθέσει το αίτημα την ημέρα και όχι στην διάρκεια της νύχτας». 

       

Ο νεαρός ήταν ο μικρότερος σε ηλικίας από την ομάδα των ανδρών που επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα στην 23χρονη κοπέλα και στον φίλο της που την συνόδευε μέσα σε εν κινήσει λεωφορείο στην πρωτεύουσα.

Τέσσερις από τους ενήλικες δράστες έχουν καταδικαστεί σε θάνατο (η ποινή δεν έχει ακόμα εκτελεστεί) και ένας πέμπτος κρεμάστηκε στην φυλακή.

Το θύμα πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματα του. 

Μόνο το 2012 στην αστυνομία καταγγέλθηκαν 244.270 σεξουαλικές επιθέσεις, αριθμός πολύ μικρότερος από τον πραγματικό, αφού χιλιάδες υποθέσεις δεν φτάνουν ποτέ στη Δικαιοσύνη, ενώ πολλά φοβερά εγκλήματα με βιασμούς γυναικών και μικρών παιδιών, που πολλές φορές οδηγούν στην αυτοκτονία των θυμάτων, έχουν δει έκτοτε το φως της δημοσιότητας, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους βιαστές.