Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε δικαστικά πραξικοπήματα αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση σχετικά με την τροπολογία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Τσουμάνη, Σταμενίτη, Χριστογιάννη, η οποία ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 και έδωσε ασυλία στους τραπεζίτες, και απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ούτε τροπολογίες σαν αυτή που συζητήθηκε σήμερα ούτε δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί».

Κάλεσε, μάλιστα, τους εισαγγελείς να χαρακτηρίσουν αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη τροπολογία και δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για την κατάργησή της.

Ωστόσο επεσήμανε ότι η κατάργηση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ενώ προειδοποίησε ότι οι τράπεζες «θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά. Αν δεν το κάνουν υπάρχει ενδεχόμενο να διατρέξουν τον κίνδυνο να διωχθούν για απιστία».

Αμέσως μετά, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Παπαγγελόπουλος έστειλε το μήνυμα ότι «την επόμενη φορά που θα έρθει στη Βουλή, θα κατονομάσει και τους πραξικοπηματίες».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη ότι έχουν ελεγχθεί 247 υποθέσεις διαφθοράς από τη λίστα Νικολούδη, εκ των οποίων οι 21 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, οι 85 ελέγχονται και επίκειται η ολοκλήρωση του ελέγχου τους και 12 ήδη οδεύουν προς τη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έπλεξε το εγκώμιο των πρώην οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. «Κάποιοι φρόντισαν να τους εξουδετερώσουν», είπε χαρακτηριστικά. Θυμίζουμε ότι οι δύο εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί όταν με τροπολογία Βενιζέλου τους αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.