Οι αμυντικές αρετές της εθνικής ομάδας ήταν το μοναδικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε και μας έκανε να χαμογελάσουμε λιγάκι στο χθεσινό 0-0 με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατά την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι ακούστηκαν γιουχαΐσματα και συνθήματα από τις εξέδρες του «Φατίχ Τερίμ»!
Δεν είναι τόσο ότι η εστία παρέμεινε απαραβίαστη σε εκτός έδρας αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που, σε αντίθεση με τη δική μας, προκρίθηκε απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αλλωστε, έχουν προηγηθεί τα 0-0 με Ρουμανία, Ουγγαρία και Πολωνία.
Το θετικό που βγήκε από την κατά τα άλλα βαρετή αναμέτρηση στην Πόλη, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι διεθνείς έκλεισαν σωστά τους χώρους δίχως να επιτρέψουν στους αντιπάλους να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα σουτ του Αρντά Τουράν στο 55’ το οποίο εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.
Ωστόσο, το «στήσιμο» της ομάδας από τον Μίκαελ Σκίμπε είχε και τα αρνητικά του. Με τόσους αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές σε παράταξη 5-3-1-1 ο Μήτρογλου ήταν μόνος και… έρημος στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην απειλήσουμε με αξιώσεις σε κανένα σημείο του αγώνα.
«Δεν κάναμε ευκαιρίες για να νικήσουμε το ματς κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό», παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιβραβεύοντας την ανασταλτική λειτουργία. «Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα η ισοπαλία», σχολίασε για το 0-0.
Μετά τη δοκιμή του 4-4-2 κόντρα στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός κόουτς εξακολούθησε να πειραματίζεται αναζητώντας την κατάλληλη φόρμουλα.
Χθες, λοιπόν, τοποθέτησε τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο ως στόπερ και στις πτέρυγες ως μπακ χαφ τον Τοροσίδη (δεξιά) και τον Χολέμπας (αριστερά).
Η τριάδα μπροστά τους απαρτίστηκε από τους Τζιόλη, Ταχτσίδη, Σάμαρη, ενώ πίσω από τον Μήτρογλου προσπαθούσε να «κάνει παιχνίδι» ο Φορτούνης.
Στο β’ μέρος πέρασαν στο ματς ο Πέτσος αντί του Ταχτσίδη (45’) και ο Γιάννου αντί του Μήτρογλου (70’), όμως το σκηνικό στον τομέα της ανάπτυξης δεν άλλαξε στο ελάχιστο.
Οι Τούρκοι διατήρησαν τον έλεγχο της μπάλας, αλλά μόλις πλησίαζαν την ελληνική περιοχή οι προσπάθειές τους σταματούσαν.
