Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με απόλυτη ομόνοια, σεβασμό και συγκίνηση υποδέχτηκαν 80.000 Αγγλοι την Eθνική Γαλλίας στο χθεσινό φιλικό ματς των δύο ομάδων που έγινε στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Πολύς κόσμος πήγε στο γήπεδο βαμμένος στα χρώματα της Γαλλίας, κουβάλησε πανό με συνθήματα ενότητας και τίμησε τη μνήμη των νεκρών από το μακελειό στο Παρίσι.

Οπως και προχθές, στην εξωτερική «όψη» του σταδίου υπήρχε το σύνθημα Liberté, Égalité, Fraternité (Eλευθερία-Iσότητα-Aδελφοσύνη), ενώ η αψίδα-σήμα κατατεθέν του νέου «Γουέμπλεϊ» ήταν φωτισμένα στα τρικολόρ.

Ακόμη και το πρωτόκολλο της UEFA άλλαξε ειδικά για τον χθεσινό αγώνα. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν σύσσωμες μαζί με τους αναπληρωματικούς, ενώ ακολούθησαν οι επίσημοι κρατώντας λουλούδια: ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Αγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές Ρόι Χόντγκσον και Ντιντιέ Ντεσάν, όπως και παράγοντες των δύο ομάδων.

Επίσης άλλαξε η σειρά ανάκρουσης των εθνικών ύμνων. Πρώτα ακούστηκε το «God save the queen» και ακολούθησε η «Μασσαλιώτιδα», την οποία προσπάθησαν φιλότιμα να τραγουδήσουν και οι Αγγλοι, αν και είναι αρκετά δύσκολο…

Την ίδια στιγμή, στο ένα «πέταλο» του γηπέδου σχηματίστηκε ένα μωσαϊκό από χαρτόνια, που απεικόνιζε τη γαλλική σημαία, ενώ αμέσως μετά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, που τηρήθηκε απόλυτα, καθώς στο «Γουέμπλεϊ» δεν ακουγόταν ούτε ψίθυρος!

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Λασανά Ντιαρά, του οποίου η ξαδέρφη ήταν ανάμεσα στα 129 θύματα της περασμένης Παρασκευής. Την ώρα που έμπαινε στο γήπεδο ως αλλαγή, όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι αποθεώνοντάς τον.

Στα αγωνιστικά, που ελάχιστη σημασία έχουν, η Αγγλία επικράτησε με 2-0, με τους Γάλλους να δείχνουν αρκετά επηρεασμένοι από την περιπέτεια των τελευταίων ημερών.