Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την έδωσε τη μάχη του ο Ολυμπιακός, το πάλεψε το παιχνίδι, αλλά ήταν σχεδόν… δεδομένο ότι στο τέλος θα νικήσουν οι Γερμανοί! Το 3-0 μπορεί να μη θεωρείται και τόσο βαρύ σκορ αν αναλογιστεί κανείς τις… ζαριές της Μπάγερν σε άλλα παιχνίδια, όμως οι «κόκκινοι» το χάλασαν στο τέλος όταν δέχτηκαν δύο γκολ στο 89’ και το 90+1’.

Με αυτό το σκορ έσπασε και το σερί του «Καραϊσκάκη» (έξι ματς αήττητος ήταν ο Ολυμπιακός), αλλά το χειρότερο νέο για τον Σίλβα και τους παίκτες του ήρθε από το… Ζάγκρεμπ αφού η Ντινάμο επικράτησε της Αρσεναλ με 2-1 και ο όμιλος πήρε φωτιά!

Ο Μάρκο Σίλβα έστησε ένα τείχος μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. Και η τετράδα της άμυνας με τους Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα και Μαζουακού αλλά και μια τριάδα με τους Σαλίνο δεξιά, Καμπιάσο στο κέντρο και Κασάμι αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έμεινε ο Ιντέγε, δεξιά μπροστά ο Πάρντο και μπαλαντέρ ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Με αυτό το σχήμα ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να αφήσει την «πρωτοβουλία» στους Γερμανούς που έτσι κι αλλιώς θα ζητούσαν το ματς και ο Πέπε Γουαρδιόλα θέλησε να «απλώσει το γήπεδο» με τον Λαμ δεξιά και τον Ντόουγκλας Κόστα αριστερά.

Ο τελευταίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ελαμπντελαουί και έκοψε αρκετές μπάλας στην περιοχή του Ολυμπιακού, που έβρισκε τον τρόπο να απομακρύνει τον κίνδυνο κυρίως χάρη στην παρουσία του έμπειρου Εστέμπαν Καμπιάσο ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του.

Η Μπάγερν διατήρησε την κατοχή της μπάλας σε επίπεδο 72%, σκέτη πολιορκία δηλαδή, αλλά έφτασε κοντά στο γκολ σε λίγες περιπτώσεις.

Στο 23΄ο Τσάμπι Αλόνσο έστειλε φάουλ-γέμισμα από αριστερά, ο Λεβαντόφσκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρομπέρτο απέκρουσε προσωρινά και ο Ιντέγε έδιωξε πάνω από τη γραμμή. Και στο 35’ ήρθε η σέντρα του Κόστα από αριστερά, νέα κεφαλιά του Λεβαντόφσκι αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τα πόδια και ας είχε το σώμα του αντίθετη φορά με την πορεία της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να ενοχλήσει τον Νόιερ και τους αμυντικούς του. Ο Τσόρι δεν είχε εμπνεύσεις, ο Πάρντο βρέθηκε εκτός κλίματος και μόνον ο Ιντέγε πάλευε με τους αμυντικούς του Γουαρδιόλα αλλά η αποστολή του ήταν εκ των πραγμάτων καταδικασμένη σε αποτυχία!

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ με έναν απρόσμενο τρόπο, αφού στο 52΄ο Μίλερ επιχείρησε σέντρα σουτ σχεδόν από τη γραμμή του… αράουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην απέναντι γωνία του Ρομπέρτο (0-1).

Ο Σίλβα έπαιξε τη ζαριά του με τη χρησιμοποίηση των Ερνάνι και Φορτούνη μετά τη μισή ώρα αντί των Τσόρι και Καμπιάσο, αλλά ο Ολυμπιακός μπόρεσε να απειλήσει μόνο με τον… Σαλίνο στο 83’. Και σαν να μην έφτανε αυτό δέχτηκε άλλα δύο γκολ, το πρώτο από τον Γκέτσε στο 89΄ και το δεύτερο πάλι από τον Μίλερ στο 90+1’ με πέναλτι που κέρδισε ο Κομάν από τον Μαζουακού.