Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για άμεση αναστολή της εφαρμογής της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος για διακοπή των εργασιών σε ορισμένα τμήματα, ενώ η υπόθεση έχει παραπεμφθεί να συζητηθεί στη συνεδρίαση του ακυρωτικού δικαστηρίου στις 4 Οκτωβρίου.
Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από τη χθεσινή δήλωση του τέως υπουργού Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε τον υπηρεσιακό υπουργό Γ. Γκόλια και υποστήριξε ότι η παρέμβαση έγινε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και είχε στόχο να πλήξει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ!
«Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να ενημερώνεται, πριν κάνει δηλώσεις για τέτοια θέματα, διότι άγνοια σε αυτό το επίπεδο συνιστά πολλαπλό κίνδυνο», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι κάθε εταιρεία οφείλει να σέβεται τους νόμους, να μην αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον, να μην πλήττει το περιβάλλον και κυρίως να μην εκβιάζει τους εργαζόμενους.
«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, όχι μόνο να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη, στα όρια του οποίου λειτουργούν τα μεταλλεία.
Θεωρεί μοναδικό υπεύθυνο για την ταλαιπωρία των εργαζομένων την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και, απευθυνόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους, ζητά «διάλογο χωρίς ΜΑΤ» για να βρεθεί λύση.
