Τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στα θέματα των εγγυήσεων, των στρατευμάτων, των τεσσάρων ελευθεριών, αλλά και της χρηματοδότησης του κόστους της λύσης, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάϊντεν, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή ύστερα από τη συνάντηση που είχαν, οι δύο άνδρες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η ίδια πηγή εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης, σημειώνοντας ότι διεξήχθη σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Κυριάρχησαν το Κυπριακό και ενεργειακά ζητήματα.
Ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο της Κύπρου, ως στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο της Νοble Energy.
