Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με μια κίνηση τιμής στην εξαίρετη, αλλά και πολυαγαπημένη συνάδελφό μας Ελενα Χατζηιωάννου, που υπηρέτησε χρόνια το θεατρικό ρεπορτάζ και έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή το καλοκαίρι του 2013, τέλη Αυγούστου, άνοιξε χθες ο Στάθης Λιβαθινός τη συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Θέατρο. «Ενα κόκκινο τριαντάφυλλο στη μνήμη της Ελενας Χατζηιωάννου», είπε και το ακούμπησε στο τραπεζάκι μπροστά του.

Τραγουδάει στο «Spectre»

Για την Ελενα

Πριν από κάνα δυο μήνες διέψευδε ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια των Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Νάνσι Σινάτρα και Αντέλ. Αλλά τελικά υπέκυψε στη γοητεία του διασημότερου πράκτορα. Ο νέος αστέρας της μουσικής και πολυπλατινένιος Σαμ Σμιθ όχι μόνο θα ερμηνεύσει το τραγούδι των τίτλων της ταινίας «Spectre» (24η περιπέτεια Τζέιμς Μποντ) με τίτλο «Writing’s On The Wall», αλλά το γράφει κιόλας μαζί με τον Τζίμι Νέιπς. Μάλιστα είναι το πρώτο τραγούδι ταινίας Μποντ από το 1965 και μετά, που ηχογραφείται μόνο από άντρα καλλιτέχνη. Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένουμε την κυκλοφορία του.

Τέρι Ιγκλετον

Για την Ελενα

Ο Βρετανός καθηγητής θεωρίας της λογοτεχνίας και πολιτισμικών σπουδών, Τέρι Ιγκλετον, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Θα μιλήσει με θέμα «Η σημασία της τραγωδίας σήμερα». Θα δώσει, επίσης, ομιλία με τίτλο «Ο θάνατος των ανθρωπιστικών σπουδών;» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή και στις δύο εκδηλώσεις. Ο Ιγκλετον θεωρείται ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κριτικούς διεθνώς και σύμφωνα με την Independent, «είναι ο πανεπιστημιακός κριτικός με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία». Εχει γράψει πάνω από 50 βιβλία θεωρίας, κριτικής και, επίσης, λογοτεχνίας και θεάτρου, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.