Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ξεπέρασε κάθε όριο η πρόεδρος της Βουλής και υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 παραλλήλισε τον Αλ. Τσίπρα με τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο. «Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Παπαδόπουλο που ήθελε να βάλει την Ελλάδα στον γύψο» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Νομοθετούσε και καταργούσε νόμους και διατάξεις κατά παραγγελία των δανειστών. Αυτό ήταν μια πλήρης κατάλυση της δημοκρατίας και δεν μπορεί να λέει ένας πρωθυπουργός ότι είναι για το καλό μας. Αυτό είναι λίγο σαν τον γύψο του Παπαδόπουλου». Αντίδρασεις από μέρους της ΛΑ.Ε. για τις προκλητικά ανιστόρητες και πολιτικά επικίνδυνες απόψεις της κ. Κωνσταντοπούλου -μέχρι την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ- δεν υπήρξαν. Θεωρείται πάντως απίθανο να εκφράζουν το κόμμα της.

Εν τω μεταξύ την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε χθες η Σοφία Σακοράφα. Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Εγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από τον νεοφιλελευθερισμό.

Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή… Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία.

Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου». Η κατάληξη της δήλωσης εκτιμάται ότι προαναγγέλλει την προσχώρηση της κ. Σακοράφα στη Λαϊκή Ενότητα.

Πάντως η ΛΑ.Ε. φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις δημοσκοπήσεις. Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της σχολίασαν ως εξής τη δημοσκόπηση της PRORATA που δημοσίευσε χθες η «Εφ.Συν.»: «Καλό είναι ορισμένες δημοσκοπήσεις να μη συγχέουν τους διακαείς πόθους της Κουμουνδούρου με τις πραγματικές τάσεις και διαθέσεις της κοινωνίας. Κυριακή κοντή γιορτή!»