Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου και πρώην διευθυντή εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο, για τη σκανδαλώδη προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών «Ερμής» του στρατού ξηράς. Στο πρόσωπο του Γιάννη Σμπώκου οι δικαστές δεν είδαν κανένα ελαφρυντικό, σε αντίθεση με τον επίσης πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, και το πρώην στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης, Νίκο Λεονταρίτη, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε καθείρξεις 25 και 20 ετών, αντίστοιχα.
Το δικαστήριο επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στον Σμπώκο αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα ως μη νόμιμο. Σημειώνεται ότι ο Γ. Σμπώκος εκτίει ήδη ποινή στον Κορυδαλλό καθώς έχει κριθεί ένοχος και για άλλη υπόθεση με εξοπλιστικά προγράμματα.
Αντιθέτως, ελεύθεροι με όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) αφέθηκαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, καθώς τους δόθηκε αναστολή. Ειδικά για την αναστολή που δόθηκε στον Αντ. Κάντα, μέτρησε το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τις δικαστικές αρχές παρέχοντας πληροφορίες για πρόσωπα και αξιόποινες πράξεις, καθώς επίσης και το γεγονός ότι έχει επιστρέψει στα δημόσια ταμεία περί τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ από μίζες.
Για την υπόθεση του προγράμματος «Ερμής» κατηγορούμενος αρχικά ήταν και ο Α. Τσοχατζόπουλος, ωστόσο τα αδικήματα έχουν παραγραφεί με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κατηγορούμενος ήταν και ο Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει αποβιώσει. Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της δεν είχε αφήσει στο απυρόβλητο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καθώς, αναφερόμενη στον ρόλο του, είχε επισημάνει: «Ο Τσοχατζόπουλος επιδόθηκε στην κατάρτιση ενός σχεδίου απιστίας, προκειμένου να ελαττώσει την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, τοποθετώντας σε καίριες θέσεις έμπιστους δικούς του ανθρώπους».
Η εισαγγελέας είχε μιλήσει και για τον ρόλο της γερμανικής εταιρίας Siemens, λέγοντας ότι «λειτουργούσε ως το αόρατο χέρι που κινούσε τα νήματα με ταχύτητες φωτός».
