Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση των πολιτικών ηγετών της Κύπρου με τους θρησκευτικούς ηγέτες του νησιού, αφού είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι πολιτικοί και οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γεύματος στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας στη Λευκωσία, που ξεκίνησε γύρω στις 12 το μεσημέρι. Σε αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο μουφτής Ταλίπ Αταλάι, o αρχιεπίσκοπος της μαρωνίτικης εκκλησίας της Κύπρου Σουεΐφ, o αρχιεπίσκοπος της αρμένικης ορθόδοξης εκκλησίας της Κύπρου Ναρέγκ, o επίσκοπος της καθολικής εκκλησίας των Λατίνων στην Κύπρο Τζέρζι Κράι, καθώς και ο πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο, Κλας Γκίεροου.  

Προηγήθηκε μονόωρη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών, ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί προσήλθαν στο Λήδρα Πάλας λίγο πριν την έναρξη του γεύματος.

 Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου επανέλαβαν την υποστήριξή τους στη διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε μετά το σημερινό γεύμα των θρησκευτικών ηγετών με τους δύο ηγέτες, ο Peter Weiderud, συντονιστής  του γραφείου για το θρησκευτικό διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο.

O κ. Weiderud, o οποίος είναι διευθυντής του σουηδικού ινστιτούτου στην Αλεξάνδρεια, είπε ακόμη πως οι θρησκευτικοί ηγέτες επανέλαβαν την επιθυμία τους για ελεύθερη πρόσβαση στους θρησκευτικούς χώρους του νησιού, σημειώνοντας πως παρά τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.